img_4824

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen ett nytt år!

Jag tillhör den skaran av människor som älskar Nyårsfirandet (inte främst för de glammiga festernas skull) men av det enkla skälet att jag tycker om känslan av bokslut. Ut med det gamla in med det nya. Jag får en chans att börja om och göra rätt och kanske också lite spännande och NYTT i mitt liv. Dagarna efter julhelgerna får mig alltid att börja tänka och reflektera över året som gått. Har jag verkligen levt på det sätt jag vill? Hur ofta har jag prioriterat de jag älskar egentligen? Är jag för upptagen med att undra över vad andra tycker och vill, eller följer jag den riktning jag stakat ut? Är det rätt riktning över huvud taget?

Den här tiden är då jag röjer i mitt liv. Jag rensar, återvinner, sorterar, slänger, städar… som att mina tankar inte kan komma i ordning eller bearbetas om jag inte fysiskt skapar reda runt mig. På något sätt hjälper det mig att se klart på framtiden när jag utvärderat det som är helt och fungerar, och kasserar det som är obrukbart. Jag förstår ju så klart att mitt behov av att rensa i min fysiska tillvaro är mitt omedvetna sätt att utvärdera mitt själsliga tillstånd. Under den här “röjarprocessen” sorterar jag i mitt liv både emotionellt och mentalt kring mina beteenden, mina relationer, mina drömmar och värderingar.

Det är först när jag upplever att jag har mitt oskrivna blad framför mig som jag lyckas förmå mig att drömma om min framtid. Det är då jag börjar rita min karta hur jag vill att mitt år ska bli om jag får fantisera. Och det får jag ju. Det är ingen som kan hindra mig från att fantisera om min framtid mer än jag själv. I år är inget undantag, och det bästa med det är att oftast så överträffar jag mina fantasier eller så infinner sig inte sällan händelser som jag drömt om för länge sedan men glömt bort. Har du också upplevt att du helt plötsligt kan stå inför ett beslut eller en möjlighet som du nästan glömt eller förkastat för att du fantiserade målet för så många år sedan, men nu dyker tillfällen upp fast i en annorlunda skepnad?

Inte sällan så händer det ju också saker som jag inte räknat med under året, händelser som jag inte noterat i min “ritade karta” över livet. Allt från sjukdom, besvikelser, sorgliga känslor till lyckliga ögonblick, oväntade möten och roliga chanser som jag bara inte kan missa. För hur mycket man än försöker rita sin livskarta så är det ändå det oskrivna bladet som är det mest sanna, vi har ju inte fått löfte om något i våra liv. Lev livet nu! Och gör det på ditt sätt, det är ditt liv, ingen annan kan leva det åt dig.

Jag har Tre ankare som jag försöker leva efter och som jag vill tro hjälper mig när jag ska följa livets karta som jag ritat som egentligen är ett oskrivet blad…

  • Hjälp andra att lyckas
  • Håll huvudet högt
  • Kompromissa aldrig med dig själv

Ett Gott Nytt 2017 önskar jag dig

2017, ett oskrivet blad eller en ritad karta?