För dig som leder och vill nå ända fram

Vad är nyttan med coaching och mental rådgivning?

11 februari, 2019 Okategoriserade

 

 

 

 

 

Varför anlitar företag och organisationer mentala rådgivare eller coacher åt sina medarbetare?

Jo. Det är:

Kostnadseffektivt

Individanpassat

Ger väldigt snabbt resultat

Lönsamt!

 

Ett coachande ledarskap ger möjlighet att göra skillnad både för individ och organisation.

 

Coaching är anpassat och väl lämpat till att låta människor ta eget ansvar, ta fram nya beteenden i en social process och att använda sin kreativitet, plus att det är oerhört motivationshöjande.

Yngre medarbetare behöver och kräver ett nytt modernt ledarskap. Undersökningar visar att det nya ledarskapet bygger på tydliga ramar, gärna värdegrundstyrt och med ett ett stort ansvar för sina arbetsuppgifter. Självledarskap är i dag en förutsättning för att kunna möta kravet från en snabb marknad och ett arbetssätt som är snabbt och kostnadseffektivt.

ROI-undersökningar visar att kreativitet och produktivitet ökar med en seriös och hållbar individutveckling i företagen.

 

Vill ni veta hur jag jobbar och hur det kan hjälpa er i er organisation?

Kontakta mig så kan vi boka en tid för ett möte.

Anneli Hammarsten

Intergrativ Coach

Tel: 0733-304909

 

 

Första arbetsdagen

4 januari, 2019 Okategoriserade

 

 

 

 

 

Första arbetsdagen 2019! Det är bara jag här på kontoret ännu. Kaffedoften sprider sig från köket.. jag tänker att det är dags att se framåt vilka aktiviteter som behöver göras. Men jag slår mig till ro med tanken och vissheten att aktivitetsnivån har väl alltid varit mitt starka kort… det som är viktigt på riktigt är ju hur jag agerar, hur jag tänker och känner och vilka effekter det har på andra. Jag får anledning att reflektera över min inre kompass nu en stund och jag kommer fram till några saker som jag vill leva efter

1. När jag varje dag frågar mig frågan – vad vill du Anneli? Då ska jag svara uppriktigt

2. Hjälp andra att växa, skina och lyckas

3. Ge dig själv den energi du behöver, dela med dig av den energi du utstrålar

4. Var i sammanhang, med kollegor, och vänner där du känner att du behövs och känner dig omtyckt och älskad

5. När någon behandlar dig som att den inte bryr sig, tro dem

6. Stå i ditt eget ljus

2019! Nu gör vi det här 👊

En ny epok

1 juni, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

Kommer du ihåg känslan, den där första skoldagen. Känslan i magen av förväntan, spänning men också lite nervositet, hur skulle det bli nu? Med allt det där nya? Roligt och svårt samtidigt…

Precis så känner jag nu…

En ny epok har tagit fart! Efter snart 8 år  som egen företagare så är det dags för mig att ta ett STORT kliv in i något NYTT.

Jag kommer från och med i dag vara en del av MUM Consulting AB,

Jag kommer att kliva in i ett sammanhang där jag får vara en del av något större, där jag är omgiven av så mycket kunskap och expertis, att jag får fjärilar i magen när jag tänker på det. Jag kommer att omge mig med den drivande energi som bara arbetskollegor kan ge. Att få vara en konsult bland alla andra grymma konsulter här, gör något med min nya självbild. Jag känner mig väldigt ödmjuk inför den uppgiften. Jag känner mig stolt och laddad till tusen.

I min roll kommer jag ha stor nytta av senaste årens givande arbete som individ, grupp och ledarskaps utvecklare i kombination med min långa säljerfarenhet. Det hoppas jag blir mitt bidrag.

Du som är kund till Inger individ och grupputveckling i dag kommer inte märka av så stor skillnad, förutom att jag har ännu mer resurser bakom mig om det behövs. Jag kommer att jobba på som vanligt med Individ och grupputveckling, jag kommer att kunna erbjuda samma eller ännu mer och bättre tjänster kring individ, grupp, ledarskap eller organisations utveckling, tro mig.

Har du frågor kring min nya roll eller bara är allmänt nyfiken på mitt nya spännande professionella liv, ring mig som vanligt på 0733-304909

Eller skicka ett e-mail: anneli.hammarsten@mumconsulting.se

Trevlig Helg, Anneli

Senior Konsult, MUM Consulting

 

 

 

Känner du dina kollegor på riktigt på jobbet?

16 april, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

 

Är du sällskaplig, talför och övertygande? Får du energi av andra människor? Har du fått feedback att du är talför och övertygande? Vill du förstå meningen med det som ni ska uträtta i gruppen?

Då kan det hända att du är en GUL personlighetstyp.

Pulsanalys är ett verktyg som ger ökad förståelse för vad som driver och motiverar varje person. Du får en snabb överblick över personers sätt att kommunicera och vilka ledarstilar de uppskattar. Du bidrar till varje persons självbild och utveckling.

Vad är viktigast för att skapa och behålla goda resultat i de arbetsgrupper där du ingår? Du och dina medarbetare, ingen tvekan om det. Ta PULSen – det är lätt!

Hur fungerar en Grön  personlighet med en Blå? Hur kan man på bästa sätt kommunicera med en Röd eller Gul personlighetstyp.

Hur fungerar en Gul personlighet med en Blå? Hur kan man på bästa sätt kommunicera med en Röd eller Grön personlighetstyp. Allt detta kan lära dig mer om med hjälp av PulsAnalys  DISC -teori.

Vill ni förstå varandra mer i er grupp, se hur ni faktiskt kompletterar varandra med era olikheter. Skulle ni vilja bli ännu bättre på att kommunicera så att du själv och dina kollegor känner sig förstådda på riktigt?

Jag kommer gärna och berättar mer hur er grupp kan gå från arbetslag till team, bli mer effektiva och känna sann arbetsglädje.

Kontakta mig, Anneli Hammarsten på  Inger individ och Grupputveckling

Mobil: +46 733-304 909

E-mail: anneli.hammarsten@iigu.se

Det är i sprickorna som ljuset kommer in

27 mars, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

Så fort vi stör oss eller ”går igång” på andra så är det ofta en spegling av vad vi själva borde jobba med. Hur ser jag på mig själv? Är jag kritisk, fördömande eller accepterande? Vad är mina innersta övertygelser och inlärda föreställningar om mig själv och andra? Vilka sidor inom mig har jag inte accepterat ännu? Vilka av mina tankar och känslor tror jag inte kommer bli mottagna av min omgivning?

Råkar du t.ex ut för människor som du upplever behandlar dig på ett sätt som får dig att känna dig mindre värd, eller tar dig för given? Oavsett hur du uppfattar det, så kommer det att upprepas om och om igen tills du inser att det handlar om dig själv och hur du tänker om dig själv.

Det är inte personen ifråga som får dig att känna dig mindre värd. Det är bara du själv som kan känna ditt värde. Den personen triggar något hos dig som du behöver förstå och acceptera. När du tycker om dig själv precis som den du är kommer du inte attrahera dessa personer längre. Försök att se den här personen som en ”lärare” någon som du kan träna på, som skall hjälpa dig i din personliga utveckling.

Så istället för att gå igång på personen eller situationen, så fråga dig själv; vad väcker det här i mig och varför? Vad är det jag behöver lära mig? Ofta bottnar många problem i en för tillfället eller en mer beständig låg självkänsla. Vi behöver vara lite snällare mot oss själva. Vi är oftast vår egen största fiende. Om du inte själv tycker att du duger som du är med lite flagor och egenheter, då signalerar du det utåt, var så säker. När du bekräftar och tycker om dig själv precis som du är kommer du märka skillnad i hur andra behandlar och responderar till dig.

Ingen kan behandla dig dåligt eller respektlöst utan din tillåtelse.

 

Chefen, vågar du växa?

12 mars, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är du en delegerande chef?

Självklart, säger du. Hur skulle vi annars hinna med allt vi ska få gjort I vår grupp varje dag?

Precis, många av de ledare jag pratar med är vana att delegera uppgifter, aktiviteter på lång sikt eller i akuta situationer för att bli mer effektiva, Och frågan är vad delegerar du?

Delegerar du aktiviteter eller ansvar?

Att delegera aktiviteter innebär ju att du konkretiserar själva uppgiften och är ganska tydlig I din förväntan på Vad, Hur och När det ska göras. Alla inblandade vet vad det innebär att göra det som ska göras. Alla känner sig trygga I arbetsmomentet.

Att delegera ansvar är värre. Det kräver mod från både ledaren och medarbetaren, det kräver förtroende. Att delegera ansvar innebär att man känner en stark tillit till andra, tillit till att resultatet kommer att bli bra oavsett vad som görs, eller hur det kommer att lösas. Förhoppningsvis på rätt tid.

Det krävs mod av ledaren att låta medarbetare ta sitt eget ansvar, att lyssna på sin egen kompass trots krav på effektivitet, lönsamhet och tidspress i organisationen. Det krävs mod av medarbetaren att våga nya idéer, att våga misslyckas, att göra på ett nytt kanske oprövat sätt. Att göra utan att veta utkomsten, att kliva in I det ovissa.

Att göra nytt är som alla vet enda sättet att utveckla sig själv som individ och utveckla sin organisation. Att misslyckas är grunden till lärande. Det är när vi misslyckas som vi lär oss förstå. En del organisationer har en kultur av att våga misslyckas just för att säkerställa ständig utveckling.

Så chefen! Vilka misslyckanden ska vi våga göra I dag, vilkas misstag ska vi lära av I dag. Vilka medarbetare ska du hjälpa att verkligen lyckas med något som får dig att växa, får medarbetare att växa och din organisationen att växa.

Vågar du växa i dag?

 

 

 

 

 

För att bli förstådd, behöver du först förstå dina kollegor

26 februari, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är du inkännande, stabil och tålmodig? Får du energi av att hjälpa och ge service ? Har du fått feedback att du är grundlig och lojal i ditt arbetssätt ? Har du lätt för att lyssna?

Då kan det hända att du är en GRÖN personlighetstyp.

Allt detta kan lära dig mer om med hjälp av PulsAnalys DISC -teori.

Pulsanalys är ett verktyg som ger ökad förståelse för vad som driver och motiverar varje person. Du får en snabb överblick över personers sätt att kommunicera och vilka ledarstilar de uppskattar. Du bidrar till varje persons självbild och utveckling.

Vad är viktigast för att skapa och behålla goda resultat i de arbetsgrupper där du ingår? Du och dina medarbetare, ingen tvekan om det. Ta PULSen – det är lätt!

Hur fungerar en Grön  personlighet med en Blå? Hur kan man på bästa sätt kommunicera med en Röd eller Gul personlighetstyp.

Vill ni förstå varandra mer i er grupp, se hur ni faktiskt kompletterar varandra med era olikheter. Skulle ni vilja bli ännu bättre på att kommunicera så att du själv och dina kollegor känner er förstådda på riktigt?

Jag kommer gärna och berättar mer hur er grupp kan gå från arbetslag till team, bli mer effektiva och känna sanna a

Kontakta mig, Anneli Hammarsten på  Inger individ och Grupputveckling

Mobil: +46 733-304 909

E-mail: anneli.hammarsten@iigu.se

 

Saker som du med all säkerhet kan lägga bakom dig

5 februari, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

 

Saker som du med all säkerhet kan lägga bakom dig!

 1. Du får faktiskt bryta upp en relation som inte passar dig eller ditt liv längre.
 2. Du har tillåtelse att lämna dina misstag bakom dig.
 3. Du har styrkan att sluta med dina beroenden som mat, sex, droger, alkohol, sociala medier..
 4. Det är helt ok att lämna en vänskap som är ohälsosam eller manipulativ och som inte ger dig glädje, inspiration eller styrka längre.
 5. Du har all tillåtelse I världen att förändra eller sluta med de beteenden I din personlighet som du inte längre har nytta av.
 6. Det går alldelses utmärkt att ta bort dina egna negativa eller för höga förväntningar på dig själv.
 7. Du kan sluta ett jobb som får dig att känna dig ostimulerad, ovärderad, eller där du inte känner dig glad längre.
 8. Det är helt ok att flytta från en stad där du har allt för många negativa erfarenheter eller minnen.
 9. Du har tillåtelse att lämna en livsstil som inte gynnar dig eller passar din självbild längre.

Du KAN lämna allt bakom dig som du inte ÄLSKAR med dig själv.

Mognad

15 januari, 2018 Okategoriserade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mognad:

 1. Kallprat intresserar dig inte längre
 2. Du prioriterar sömn istället för en utekväll
 3. Du förlåter oftare
 4. Du är mer vidsynt
 5. Du respekterar olikheter
 6. Du stressar inte kärleken
 7. Du accepterar hjärtesorg
 8. Du dömer inte lika lätt
 9. Du väljer dina strider
 10. Din lycka hänger inte på vad andra tänker tycker om dig, utan vad du tänker tycker om dig själv

Att känna sig lycklig, eller olycklig är ett proaktivt val

2 januari, 2018 Okategoriserade

Lycka

 

 

 

 

Du är din egen olyckas smed!

Du har säkert hört ordspråket ” du är din egen lyckas smed” vilket betyder att vi kan alltid ställa oss  ansvariga för att skapa det liv vi vill leva genom olika beteenden, handlingar och aktiviteter i våra liv. Det innebär ju i praktiken att du också är det motsatta ”du är din egen olyckas smed” eller?

Neeej, tänker du kanske…-  Jag skapar väl inte sjukdomar som drabbar mig, eller att någon dör ifrån oss, eller att personer runt mig behandlar mig som skit, sviker och bedrar?

Så klart inte! Livet ”suger” med jämna mellanrum, så är det bara. Ordentligt också tyvärr. Det är det som är grejen, alla får sin del av den beskärda problemkakan i livet. Det är hur vi tar våra motgångar som är avgörande. Har du någon gång tagit en motgång ganska bra, och andra gånger brutit ihop fullständigt? Det har jag gjort i alla fall, och skillnaden har nog varit mitt tillstånd i övrigt och hur beredd jag varit på själva motgången. Ju mer erfaren jag blivit i livet, ju mer införstådd blir jag med att saker förändras ständigt. Allt från relationer, jobbsituationer, hälsa och större världsordningar. Inget i livet är beständigt, allt kan förändras, vi kan inte påverka det ett endaste dugg. Men vi  kan påverka oss  själva, göra proaktiva val hur vi ska hantera, tänka och därmed känna för situationen.

Ge dig själv möjligheten att välja lyckan i det du har, känn tacksamhet för det som ger dig glädje just nu. Jag är införstådd med att vi kan hamna i kriser där vi inte kan känna glädje eller livslust ens just nu (jag har själv upplevt det) men håll dig till tanken att det går över, även sorg är obeständig. Tro på tanken om tillförsikt och förändring även där. Ge dig själv en snäll tanke med jämna mellanrum. Ge till andra människor det du vet de behöver.

I dag är första arbetsdagen på det nya året 2018 för en del, det är hela 364 dagar kvar på det här året, prova att aktivt välja attityd, du har ALLTID ett val, Alltid!

Gott Nytt 2018!

 

Copyright 2010-2013 Inger individ & grupputveckling AB - Design by Maganni.

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2