Lycka

 

 

 

 

Du är din egen olyckas smed!

Du har säkert hört ordspråket ” du är din egen lyckas smed” vilket betyder att vi kan alltid ställa oss  ansvariga för att skapa det liv vi vill leva genom olika beteenden, handlingar och aktiviteter i våra liv. Det innebär ju i praktiken att du också är det motsatta “du är din egen olyckas smed” eller?

Neeej, tänker du kanske…-  Jag skapar väl inte sjukdomar som drabbar mig, eller att någon dör ifrån oss, eller att personer runt mig behandlar mig som skit, sviker och bedrar?

Så klart inte! Livet “suger” med jämna mellanrum, så är det bara. Ordentligt också tyvärr. Det är det som är grejen, alla får sin del av den beskärda problemkakan i livet. Det är hur vi tar våra motgångar som är avgörande. Har du någon gång tagit en motgång ganska bra, och andra gånger brutit ihop fullständigt? Det har jag gjort i alla fall, och skillnaden har nog varit mitt tillstånd i övrigt och hur beredd jag varit på själva motgången. Ju mer erfaren jag blivit i livet, ju mer införstådd blir jag med att saker förändras ständigt. Allt från relationer, jobbsituationer, hälsa och större världsordningar. Inget i livet är beständigt, allt kan förändras, vi kan inte påverka det ett endaste dugg. Men vi  kan påverka oss  själva, göra proaktiva val hur vi ska hantera, tänka och därmed känna för situationen.

Ge dig själv möjligheten att välja lyckan i det du har, känn tacksamhet för det som ger dig glädje just nu. Jag är införstådd med att vi kan hamna i kriser där vi inte kan känna glädje eller livslust ens just nu (jag har själv upplevt det) men håll dig till tanken att det går över, även sorg är obeständig. Tro på tanken om tillförsikt och förändring även där. Ge dig själv en snäll tanke med jämna mellanrum. Ge till andra människor det du vet de behöver.

I dag är första arbetsdagen på det nya året 2018 för en del, det är hela 364 dagar kvar på det här året, prova att aktivt välja attityd, du har ALLTID ett val, Alltid!

Gott Nytt 2018!

 

Att känna sig lycklig, eller olycklig är ett proaktivt val